Kontakta oss

Celine Evans
Personal- och uthyrningsansvarig

Vilken är din roll i teamet på Salthamn?
Jag har en bred tjänst, där jag bland annat tar hand om hela uthyrningsverksamheten, kundkontakt för boende på Salthamn, all personal samt det administrativa arbetet. Mina arbetsuppgifter varierar ständigt, ingen dag är den andra lik och jag får ofta hoppa in inom andra områden.

Vad är det bästa med den här platsen?
Att den formas och utvecklas av kreativa människor som brinner för området. Det är en plats med en enastående natur bara några meter från havet. Det finns så mycket olika aktiviteter och saker att göra på området vilket välkomnar alla sorters människor, grupper och åldrar.

Hur skulle du vilja beskriva ert arbetslag?
Vårt team består av ett fantastiskt gäng med kreativa och problemlösande individer som alltid hjälps åt och ställer upp för varandra. Vi har blivit som en familj här på Salthamn. Vi träffar varandra varje dag och så fort någon behöver lite extra hjälp så finns det alltid någon som glatt vill rycka in.

Vilket är ditt finaste minne i din bukett av Salthamnsupplevelser?
Det har hänt så mycket och vi har utvecklats så snabbt under en kort tid, så det är svårt att välja ett enda. Ett väldigt fint minne är från ett av våra bröllop då brudparet hade fest i både Villa Salthamn och Fabriken. Dem grät av lycka och kramade oss för att de var så nöjda med sin vistelse. Det ger mycket energi när man känner att vi har lyckats leverera precis det som våra gäster önskar.

Sophie Wikström
Vegansk kock

Hur hamnade du på Salthamn?
Efter många år utomlands bestämde jag mig för att knyta an till mina rötter här på Gotland. Min mammas släkt kommer härifrån och här har jag spenderat varje sommar. Av en ren slump hamnade jag vid samma bord som Jacqueline på Salthamns föreställning ”Mama Mia”. En sensommareftermiddag kom jag förbi på en intervju som snarare förvandlades till en explosion av kreativitet. Där och då visste jag att min resa hade fört mig hit.

Hur väcktes din fascination för matlagning och vegansk kokkonst i synnerhet?
Som barn fick jag och min syster experimentera mycket i köket och hade lyckan att smaka all världens mat. Min kreativa sida stormtrivs i köket där möjligheterna aldrig sinar. Vegansk mat blev min passion eftersom jag själv ändrade om min kost och märkte hur mycket mer energi jag fick. Jag kallar min mat för ”soulfood” – det känns helt enkelt bra för själen.

Vad gjorde du innan du flyttade till ön?
Jag utbildade mig i Schweiz inom hotell och restaurang management, tog en sväng inom lyxhotellindustrin och jobbade bland annat på Ritz i Paris och Four Seasons i Genève. Därefter kände jag ett inre kall att få uttrycka min kreativa sida och att skapa en mötesplats för expats, vilket kristalliserade sig i ett ”hemma hos” veganskt kafé i Nice i södra Frankrike. Jag blev tillfrågad att laga mat åt olika yogaretreater vilket ledde till att jag startade mitt retreatföretag Soulcircle. Jag har fått chansen att laga mat på fantastiska ställen runt om i världen och älskar att bli utmanad med vad som finns på plats.

Om du skulle beskriva Salthamn med tre ord, vilka skulle du då välja?
Dröm, oas, kraft.


Varmt välkommen att kontakta oss.
Vi har öppet året runt.

Leva & Bo
Celine Evans
living@salthamn.se

Övriga förfrågningar
office@salthamn.se

Event
Jacqueline Raymond & Sophie Wikström

event@salthamn.se

Hitta till oss

Salthamn ligger en mil norr om Visby längs väg 149. Från Visby Flygplats svänger ni höger och efter 9,5 kilometer ser ni en skylt SALTHAMN sväng då vänster mot havet. Efter 200 meter på den vägen kommer Villa Salthamn, fortsätter ni ned för backen mot havet kommer sedan parkeringen till Fabriken.

För att hitta våra andra boenden, se på nedan karta och klicka på vägbeskrivning.

Jacqueline Raymond
Grundare, projektledare, kock och sommelier

Vad betyder Salthamn för dig?
Jag har alltid älskat den här platsen. Under min uppväxt bodde familjen i Villa Salthamn uppe i skogen under vinterhalvåret och på sommaren flyttade vi ner till Sjöstugan. När min dotter Celine tog studenten flyttade jag tillbaka till Gotland. Här på stranden känner jag igen stenar som jag satt på som liten och nu sätter sig min dotter på samma. Jag är så glad att hon är här och jobbar med mig på Salthamn i dag, att vi gör det här tillsammans.

Varför har du återvänt till dina rötter?
När jag var barn upplyste jag mina föräldrar om att jag skulle bo i Sjöstugan här på Salthamn när jag blev stor och de började kalla den för ”Jackies hus”. Jag fick en tydlig bild av hur det skulle vara att leva här som vuxen, som ett fotografi från framtiden – och så blev det 40 år senare. Här kan jag förverkliga mina visioner om platsen, bo och verka mitt i ett stort skafferi där maten växer utanför dörren.

Vad gjorde du innan du flyttade tillbaka till Gotland?
Jag var köksmästare och sommelier på den anrika nöjeskrogen Hamburger Börs i Stockholm, där jag även var delägare i många år. Det var en slump att jag hamnade där i tidiga 20-årsåldern då de sökte extrapersonal till kallskänken, och jag kände direkt att jag hittat hem. Under de två decennier som jag arbetade där fick jag utbildning i organisationsförmåga och utan den erfarenheten skulle jag inte kunnat göra det här i dag.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Då drar jag på mig gummistövlarna för att gå ut och arbeta på fälten och byter sedan snabbt om till kockkläder eller kostym. Det blir en hel del kontorsjobb också, men jag trivs bäst i köket. Jag har alltid uppskattat att laga mat, ända sedan barnsben då jag gjorde menyer till familjen. Helhetskoncept för kreativa middagar och vinprovningar är min specialitet. Jag är både entreprenör och livsnjutare.