• Njut av naturen & stillheten endast 40 minuter från Stockholm

  • Exklusiva middagar
    & lyxboende

  • Yoga- & mindfulness retreat och mycket mer…

Tänk dig en oemotståndligt vacker kuststräcka, som likt Törnrosa legat gömd men inte glömd. Nu väcks Salthamn på Gotland åter till liv av Jacqueline Raymond – köksmästare och sommelier men framför allt en hängiven livsnjutare.

Jacqueline föddes här, med havets läckerheter och skogens skafferi runt knuten. Nu förvandlar hon området till en plats för människor som vill njuta av en oas eller bo mitt i den.

Yoga & Mindfulness

Yoga & Mindfulness

Unna dig en vårboost långt borta från stadens höga puls. Temat är att sätta nya frön inom dig, ge näring till dina drömmar och intentioner.

Läs mer och boka här

Retreat 2

Retreat 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Läs mer och boka här

Retreat 3

Retreat 3

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Läs mer och boka här

ATT GÖRA

I Salthamn finns många möjligheter.

TRE UNIKA FESTLOKALER

I Salthamn finns tre platser att vistas på för era evenemang.

HYRA HUS I SALTHAMN

I Salthamn på Gotland finns unika hus att hyra, bara 10 minuter norr om Visby.

Villa Salthamn

Det är lite som att kliva in i en Hollywood-film från 70-talet. En journalist skrev nyligen “Nästan så att man förväntar sig att någon ur Mad Men ska komma runt hörnet och spilla en Dry Martini.” Förutom en magnifik utsikt över havet, erbjuds ett luxuöst boende för upp till 21 personer, fördelat på sex dubbelrum och tre enkelrum med möjlighet till sex extra bäddar.

Lägg till fem badrum, en lounge med öppen spis, relaxavdelning med inomhuspool, bastu, barkök och biljardbord, så förstår du säkert att det här är ett boende av yppersta klass.

Strandhuset

Det pittoreska Strandhuset ligger bara 50 meter från havet och alldeles intill en liten båthamn. Du är omgiven av fantastiska solnedgångar och en stor strandträdgård. En idealisk plats för dig som vill koppla av och ta dagen som den kommer.

Strandhuset är lämpligt för fyra personer, men med extrabäddar går det att vara upp till sju gäster. Det finns en dubbelsäng i ett av sovrummen på ovanvåningen, på nedre plan, en bred enkelsäng som kan rymma två personer. Dessutom finns det två små sovloft på övre plan med tre extrabäddar samt en bäddsoffa i vardagsrummet med plats för två personer.

Röda huset

Ett romantiskt och helt nyrenoverat hus som bjuder på snickarglädje, en stor träaltan på 25 kvm och spektakulära solnedgångar i havet. Huset är omgivet av lummig grönska, beläget på en avskild väg bara några hundra meter från Lummelundagrottan.

På denna lilla väg ligger det sju hus totalt, varav två nybyggda. Det arkitektritade köket är tillverkat av Roma specialsnickerier och färdigställdes 2010. Allt mycket smakfullt med påkostade materialval och en mjuk färgsättning.

Gula huset

Det gula huset ligger bara 350 meter från havet och alldeles intill en liten båthamn.

Du är omgiven av fantastiska solnedgångar och ett vackert blomstrande fält mellan havet och huset. En idealisk plats för dig som vill koppla av och ta dagen som den kommer.

Stora Bergsstugan

Den här ombonade stugan bjuder på underbara solnedgångar i havet. Från terrassen kan du se solen gå ner i Östersjön och vänder du blicken söderut ser du ända till Visby och Högklint.

Köket är välutrustat och det finns gott om utrymme för matlagning. Stugan är lämplig för fyra personer.Stugan har två sovrum, med två bäddar vardera, varav det ena med havsutsikt. Vardagsrummet har ett matsalsbord för sex personer och en soffgrupp invid öppna spisen. 

Lilla Bergsstugan

Lilla Bergsstugan är en pittoresk och romantisk stuga för två personer. Utsikten från terrassen är så storslagen att du både kan njuta av bedårande solnedgångar och Visbys medeltida siluetter.

På uteplatsen kan du sola i söderläge, grilla om kvällarna och koppla av i en skön lounge möbel. I stugan finns ett sovrum med dubbelsäng, ett vardagsrum med öppen spis och ett litet praktiskt kök där du kan laga alla dina minnesvärda måltider. I en separat tillbyggnad på huset finns dusch, wc och tvättmaskin.

BO & LEVA I SALTHAMN

Du kan ställa upp dig på kö till att köpa tomt och våra seniorboenden.

Köpa tomt

I Salthamn finns några unika tomter till salu för kunden som värdesätter enskildhet och oöverträffade solnedgångar i havet. Husen infogas i naturen så att gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Seniorer

Livsboenden bygger högkvalitativa bostäder för seniorer där ett brett serviceutbud finns tillgängligt. Livsboenden är ett nytänkande boende koncept som verkar för att människor skall kunna leva livet – hela livet.

Goda utsikter för det goda livet

Mitt i hjärtat av Salthamn har den gamla fabriken väckts till liv med Rolf & Friends som flyttat in. Här finns det hantverk, konst och försäljning. I odlingsdalen kommer ett trädgårdskafé att byggas. På bergssluttningarna blir det landskapsrum att hyra för de som bara vill vara. Här finns det också möjlighet att forma sin egen husdröm. På de exklusiva tomterna skapas unika terrasshus och stolphus där huskropparna infogas i naturen, så att gränsen mellan inne och ute suddas bort. Nu är spaden satt i marken, stenen i rullning och resan har bara börjat.